Balance Awareness Week

Stichting Hoormij vraagt tijdens de internationale Balance Awareness Week (BAW) van 16 tot 22 september 2018 aandacht voor (h)erkenning van zowel de symptomen als de gevolgen van evenwichtsaandoeningen.

Evenwicht is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Als audicien kun je te maken krijgen met cliënten met de Ziekte van Ménière, een brughoektumor of andere evenwichtsaandoening. Deze zijn vrijwel onzichtbaar voor de buitenwereld, maar kunnen het leven volledig ontwrichten. Vaak is het een zoektocht naar een juiste diagnose. De omgeving begrijpt niet echt wat iemand meemaakt, medici geven aan dat er geen behandeling mogelijk is en dat iemand moet leren leven met de gevolgen…. Als audicien kun je symptomen herkennen en de cliënt wijzen op informatie.

De Commissie Ménière van de stichting Hoormij zet zich in om kennis over evenwichtsstoornissen te bundelen en brengt ervaringsdeskundigen samen.
Doel: betere en snellere diagnostiek en behandeling, en lotgenotencontact voor mensen met deze, ook bij medische professionals, nog relatief onbekende aandoeningen.
Tijdens de BAW vind je op www.stichtinghoormij.nl informatie, tips en artikelen over (draai)duizeligheid en hoe daar mee om te gaan.